....DRUMEŢII
....Ocupat tot timpul anului de turisti, orasul Vatra Dornei se imparte parca in doua, dupa o linie imaginara ce se intinde de-a lungul pamintului. De sub pamint vine apa, cea imbuteliata potoleste setea turistilor, cea din statiunea balneoclimaterica ii vindeca. Iar muntii care adapostesc aceste ape ofera pe timp de iarna pirtie si buna dispozitie, iar pe timp de vara o serie intreaga de distractii, de la simple plimbari, pe jos sau calare, pina la sporturi mai mult sau mai putin extreme, mountain bike, river rafting, alpinism.
....Dar renumele de azi si gloria de la sfirsitul anilor 1800 si inceputul anilor 1900 sint datorate posibilitatilor de tratament intr-un cadru natural deosebit care sporea beneficiile curelor facute aici. Statiunea detine o bogata traditie in tratarea unor boli cu ajutorul apelor minerale, cele din statiune, cit si cele din Bazinul Dornelor constituind "materia prima" pentru mii de proceduri care se efectueaza in modernele baze de tratament. Prezenta izvoarelor minerale confera specificul tarii Dornelor; aceste zacaminte de ape carbogazoase dau un numar de 37 izvoare.
....Orasul Vatra Dornei este punctul de plecare in diferite drumetii sau excursii. De aici se poate pleca pe masivele Rarau unde se afla si locuri de cazare la Hotelul Alpin "Rarau". Serviciul de Turism si Salvamont din cadrul Primariei poate oferi informatii si sugestii despre traseele din muntii ce inconjoara Depresiunea Dornelor, Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Suhard si Muntii Obcina Mestecanis. Agentia de voiaj din localitate organizeaza excursii cu autocarul pe diferite trasee. Unul dintre cele mai interesante este cel care include vizitarea minastirilor din nordul Moldovei.

Proiect realizat şi întreţinut de S.C. EUROPANDA - Câmpulung Moldovenesc
www.europanda.ro