....EVENIMENTE
....Festival national cu specific de aventura Dorna X-trem, un festival de tineret dedicat spiritului de aventura, ce are loc in vecinatatea orasului Vatra Dornei, pe varful muntelul Dealu Negru, in perioada prima parte a lunii august. Acest eveniment are ca organizator Asociaţia Naţională a salvatorilor montani din Romania, filiala SALVAMONT VATRA DORNEI, iar parteneri, SC DORNA ADVENTURE SRL , PRIMARIA VATRA DORNEI si  SC TELESCAUN NEGREŞTI.
....Principalul punct de atractie al festivalului il reprezinta Cupa de  Ciclism Montan, care se desfasoara pe intreaga perioada a festivalului. Traseul este parcurs in doua manse, timpul total cel mai bun fiind cel declarat castigator.
....Locaţia traseului este în vecinătatea traseului Telescaunului, în lungime de 2800 m cu o diferenţă de nivel de 350 m.
....Competia isi propune atragerea a cel putin 120 de concurenţi, în anul 2009 înregistrandu-se 105 participanti.
....Valoarea totala a premiilor est de aprox 5000 -6000 de lei.
....Accesul catre locatia festivalului poate fi facut din orasul Vatra Dornei cu telescaunul, al carui capat de linie il reprezinta chiar varful Dealu Negru. Se poate ajunge si cu masina, preferabil insa 4x4.

Proiect realizat şi întreţinut de S.C. EUROPANDA - Câmpulung Moldovenesc
www.europanda.ro