....NORDIC - WALKING
....Nordic Walking a apărut in Finlanda la începutul secolului trecut, cand schiorii finlandezi au început sa foloseasca in antrenamentele de vara si betele de schi. Acest sport a fost „redescoperit” in 1992 în S.U.A. (Pole-Walking). In scurt timp, rezultatele uimitoare ale acestui sport au declansat, la finele anilor ’90, o adevarata explozie in randul finlandezilor si nu numai. Beneficiile rezultate din practicarea NW au facut ca acesta sa devina un sport de masa într-o serie de tari din lume, cu precadere in Austria, Germania si tarile scandinave.
....Tendinta actuala arata că Nordic Walking este considerat sportul cu cea mai mare crestere in Europa de Vest. Datorita caracteristicilor de intretinere a sanatatii, acest sport poate fi practicat de persoane de varste diferite, de la copii pana la batrani, inclusiv de cei cu deficiente de sanatate. Asigurarile de sanatate din multe tari incurajeaza acest sport, rambursand costurile rezultate din practicarea acestuia.
....Lungimea totala a traseelor amenajate la Vatra Dornei este de aproximativ 45 km. Traseele R1 - R4 sunt destinate Nordik walking-ului iar R5 si R6 pentru mountain bike.
....R 1.  DEALU NEGRU
Lungime: 9,2 km
Diferenţă de nivel: 464 m
....R 2.  RUNC
Lungime: 4,7 km
Diferenţă de nivel: 305 m
....R 3.  DRĂNCANI
Lungime: 5,6  km
Diferenţă de nivel: 309  m
....R 4.  PARC
Lungime: 2  km
Diferenţă de nivel: 39  m
....R 5.  DRUMUL TĂTARILOR
Lungime: 10,8  km
Diferenţă de nivel: 107  m
....R 6.  CĂPRIOAREI
Lungime: 12,1  km
Diferenţă de nivel: 440  m
Proiect realizat şi întreţinut de S.C. EUROPANDA - Câmpulung Moldovenesc
www.europanda.ro