....TUBING
....Conceptul de snow-tubing a apărut în America. Se referă la o bărcuţă gonflabilă folosită pe o pistă amenajată cu flancuri ridicate la curbe. Au apărut şi se dezvoltă şi la noi pistele de tubing de iarnă, pe zăpadă.
Bărcuţa gonflabilă numită în engleză tubby permite atât copiilor cât şi adulţilor să aibă parte de distracţie maximă pe pista special amenajată cu zăpadă sintetică. Pentru siguranţă pista de tubing se proiectează pentru o viteză maximă controlată, flancurile curbelor sunt de regulă structuri gonflabile iar la pante accentuate se montează frâne de viteză suplimentare.
....Pistele de tubing permit construcţia de parcuri de distracţii urbane ce sunt exploatate tot anul fără să fie nevoie de zăpadă. Se montează rapid şi uşor. Costurile de exploatare sunt scăzute şi pot fi uşor ţinute sub control.
....Pot fi montate atât pe pante accentuate – cu limitarea vitezei prin folosirea curbelor parabolice – cât şi pe pante uşoare, caz în care se construieşte o rampă de lansare suplimentară.

SNOWTUBING LA VATRA DORNEI

Proiect realizat şi întreţinut de S.C. EUROPANDA - Câmpulung Moldovenesc
www.europanda.ro