....TURISM BALNEOCLIMATERIC
....Statiunea Vatra Dornei detine o bogata traditie în tratarea unor boli cu ajutorul apelor minerale. ....Apele minerale din statiune cat si cele din Bazinul Dornelor constituie "materia prima" pentru mii de proceduri care se efectueaza în modernele baze de tratament.
....Factori naturali:
- Apele minerale carbogazoase, hipotone, atermale, bicarbonatate sodice, calcice si feruginoase
- Mofete naturale de sonda cu mare puritate si concentratie de CO2
- Namolul de turba din Tinovul Mare Poiana Stampei caracterizat ca turba oligotrofa slab mineralizata, bine descompusa cu continut mare de coloizi organici si acizi humici
- Ape minerale sulfuroase din zona Iacobeni
- Bioclimat tonic, stimulent cu nuante de sedare. Concentratie mare de aeroioni negativi
....Indicatii de tratament:
....- Profilaxie - persoane sanatoase si aparent sanatoase cu factori predispozanti pentru îmbolnavire, constitutionali si din mediul extern.
Beneficiaza de factorii naturali persoane cu surmenaj fizic si intelectual, cu tulburari functionale pe fond nervos hiperactiv, cu sedentarism, activitate în mediu cu noxe, microtraumatisme, pozitii vicioase etc. Acestia reactioneaza favorabil la aeroterapie, cura de teren si de antrenare, kinetoterapie la sala si bazin, hidroterapie cu bai carbogazoase, bai de plante medicinale, dusuri (subacvatice si alternante), electroterapie (magnetodiaflux, ionizari cu calciu si magneziu, ultraviolete) si masaj manual uscat.
....- Tratament curativ si de recuperar
....- Afectiuni ale aparatului cardio-vascular: hipertensiunea arteriala esentiala si secundara stabilizata, arteroscleroza, cardiopatia ischemica ne si dureroasa, boli valvulare simple sau operate, boli ale areterelor (arterite, boala Raynaud) si ale venelor (varice, acrocianoza, sechele, trombofeblita). Tratamentul se axeaza în principal pe bai carbogazoase si mofete naturale la care se adauga bai galvanice, bai ascendente, afuziuni iar din electroterapie ionizari, raze ultraviolete
....- Afectiuni ale aparatului locomotor
- de natura reumatismala: artroze cu diverse localizari si stadii evolutive, spodiloze simple sau complicate, reumatism inflamator stabilizat ( poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta) reumatism abarticular (tendinite, miozite - mialgii, periartrite);
- de natura traumatica, acute sau sechelare: entorse, luxatii, fracturi dupa imobilizare, recuperare la sportivi;
- de natura neurologica: sechele dupa accidente vasculare cerebrale (hemipareze si hemiplegii dupa 1 an si cu aviz neurologic), parapareze, nevrite si polinevrite, nevralgii, hernia de disc ca sciatica secundara.
Aceasta categorie de afectiuni beneficiaza de tratamente cu namol, kinetoterapie la sala sau bazin, bai kineto si dusuri, împachetari cu parafina, electroterapie (diadinamice, ultrasunete, ionogalvanizari, unde scurte) si masaj.
....Boli asociate
- boli ale aparatului respirator: rinosinuzite, bronsite cronice, emfizem pulmonar, astm - bronsic, boli profesionale (fibroze, silicoza) tratate cu aeroterapie, aerosoli si inhalatii cu ape sulfuroase si substante medicamentoase, gimnastica respiratorie
- boli ginecologice: anexite si metroanexite cronice, sterilitatea: împachetari si tampoane cu namol, unde scurte.
- boli endocrine - hiper si hipotiroida, tulburari de menopauza.
- boli ale sistemului nervos: nevroze (astenica, anxioasa sau depresiva) arteroscleroza cerebrala; ambele beneficiaza de baile carbogazoase si de plante medicinale, ionizari.
- boli ale sângelui - anemii prin cura interna la izvor (ape feruginoase)
- boli digestive: cura interna
- boli renale: calculoza - cura interna
- boli metabolice: diabet, obezitate - cura mixta interna si externa (bai, kineto, masaj)

WEEK-END SPA 

 • In Dorna Arini, la 5 km de Vatra Dornei, pe drumul ce duce spre masivul Calimani-rezervatie naturala, intr un decor mirific de brazi si arini, unde raul Bistrita, se unduieste generos, te asteapta Baza de Odihna si Tratament Recuperator "PROCOPIE SI ELISABETA".
 • Un loc ideal pentru petrecerea unei vacante de neuitat si nu numai.
 •  Aici se pot imbina intr-o formula completa, relaxarea si refacerea psiho-somatica cu recuperarea - reabilitarea fizica in cadrul Bazei de Odihna si Tratament Recuperator "PROCOPIE SI ELISABETA".
 • Centrul asigura atat tratamente de balneofizioterapie, recuperare-reabilitare fizica cat si cazare in hotel de 3 stele cu restaurant propriu si sala de conferinte.
 • Departamente principale:
  • Reabilitare Fizica , Kinetoterapie, Gimnastica Medicala
  • Masoterapie, Recuperare Balneo- Fizio – Terapie
  • Jacuzzi si Sauna Uscata
  • Relaxare - Incarcare Energetica
  • Detoxifiere – Incarcare Spirituala.
Proiect realizat şi întreţinut de S.C. EUROPANDA - Câmpulung Moldovenesc
w